Aansprakelijkheid

Uw bedrijf kan zich, net als uzelf, geen hoge schadeclaims veroorloven. En toch dreigen die bij elk ongeval dat zich voordoet op uw werkvloer. Zorg voor een geschikte verzekering.

Aansprakelijkheid voor bedrijven

Ook bedrijven kunnen aansprakelijk gesteld worden voor schade die ze aan derden veroorzaken. Om te vermijden dat uw onderneming in slechte papieren komt, of dat uw persoonlijk vermogen wordt aangesproken, zorgt u best voor een waterdichte aansprakelijkheidsverzekering op vier niveaus:

  • Burgerlijke aansprakelijkheid voor uitbating – Bescherming tegen de financiële gevolgen van buitencontractuele schade: een klant wiens auto beschadigd wordt door de slagboom op uw parking, een leverancier die uitglijdt in de pas gepoetste gang van uw bedrijf, ...
  • Beroepsaansprakelijkheid – Houdt het uitoefenen van uw beroep risico’s in? Dan dekt u zich best in tegen eventuele fouten die een hoge schade voor gevolg kunnen hebben.
  • Burgerlijke aansprakelijkheid na levering – Vergoedt de buitencontractuele en contractuele aansprakelijkheid voor schade aan derden toegebracht door een verzekerde na levering of door de werken na de uitoefening van de beroepsbezigheid van de onderneming, voor zover deze schade-eisen betrekking hebben op schade die zich voortdoen tijdens de geldigheid van de polis. Voorbeelden zijn: Een wasmachine die door een installateur slecht is aangesloten, veroorzaakt de nacht nadien waterschade; Een dakwerker laat bij het verlaten van de werkplek een dweil in de dakgoot liggen, waardoor de regenafvoer verstopt raakt. Bij de eerste regenval ontstaat er aanzienlijke schade; Die ene schroef onderaan het carter van de motor was je toch niet vergeten zeker! En nu is de motor naar de bliksem...
  • Objectieve aansprakelijkheid – U bent sowieso aansprakelijk voor schade die veroorzaakt wordt door een brand of een ontploffing in uw gebouwen. Deze dekking is wettelijk verplicht.
  • Toevertrouwd goed – Ook schade aan toevertrouwde goederen kan opgenomen worden in de verzekering. Toevertrouwde goederen zijn goederen van klanten of derden en die deel uitmaken van de verzekerde activiteit.

Vraag advies

Neem geen risico met uw aansprakelijkheid. Vraag ons advies voor het samenstellen van een geschikt polispakket voor uw bedrijf.

Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek >
Of vraag meteen een offerte >

Interesse in dit product?

Contacteer ons voor een advies en/of verzekering op maat. De polis die wij voor jou zullen zoeken is geen
standaard product, maar beantwoordt tot in de kleine letters aan je eigen behoeften.

Laatste nieuws

ferf
faewf
Vacature - Algemeen bediende en productiemedewerker (M/V)

Vacature - Algemeen bediende en productieme- dewerker (M/V)

Ben jij een enthousiaste klantgerichte medewerk(st)er met een stipte administratieve ing...

Verlofdagen 2018

Verlofdagen 2018

Beste klanten, tijdens deze (feest)dagen is Assur Invest gesloten.

Ons team staat klaar om u te helpen!

03 312 44 60